U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Helaas, dit pand is verkocht

6211 XZ Maastricht

Omschrijving

Wonen in een industriële loft in het centrum van Maastricht? Dat is mogelijk in het Eiffelgebouw.

In het Rijksmonument de Eiffel, midden in het dynamische Sphinxkwartier, is op de 6e verdieping aan de Zuidzijde nog 1 loft beschikbaar met een oppervlakte van ca. 151 m2 voor een een erfpachtcanon van € 1.333,00 bruto per maand. Afkoop van de erfpachtcanon is mogelijk. De loft heeft een dakterras op de 7e etage en een privéberging in het souterrain.

EIFFELGEBOUW.

Het Eiffelgebouw is onmiskenbaar dé icoon van het Sphinxkwartier, een dynamische nieuwe wijk in de binnenstad met cultuur, bedrijvigheid en horeca. Deze wijk blijft, mede met diverse bouwprojecten in de omgeving, de komende jaren vol in ontwikkeling. Het Eiffelgebouw heeft een uitstekende ligging aan het Bassin en de Boschstraat. De Markt ligt op een steenworp afstand en de ‘buren’ zijn onder andere de Pathébioscoop, filmhuis Lumière, poppodium de Muziekgieterij en het Bassin met een gevarieerd horeca-aanbod. Met de auto zijn de A2 en A79 gemakkelijk bereikbaar via de nieuwe Noorderbrug en ook het openbaar vervoer is uitstekend. De bus stopt om de hoek en het station is op loopafstand gelegen. In het nabijgelegen Frontenpark, een stadspark en uniek natuurgebied, kan men wandelen en genieten van de rust en historie van Maastricht.


STAAT VAN OPLEVERING.

Om de bewoner een zo groot mogelijke vrijheid te geven bij het inrichten van de lofts, worden de lofts in casco staat opgeleverd. Dat wil zeggen dat de leidingen voor water en elektra tot in de meterkast zijn aangelegd. De lofts worden verwarmd middels de stadsverwarming van het Sphinxkwartier. Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van de restwarmte van Sappi. De unit voor de binnenkomst van de stadsverwarming is aanwezig. Tevens zijn de lofts voorzien van aansluitpunten voor de radiatoren.


ERFPACHT.

Belvédère WOM B.V. blijft eigenaar van de lofts. Het exclusieve gebruik van de loft inclusief dakterras en berging wordt uitgegeven in erfpacht. Deze erfpacht wordt uitgegeven voor een periode van 75 jaar en gaat in op het moment van de notariële uitgifte in erfpacht van het appartementsrecht.

De erfpachter is verplicht de loft zelf te bewonen en de loft niet aan derden te verhuren of in ondererfpacht uit te geven.

De prijs van de loft hoeft niet daadwerkelijk betaald te worden. De is alleen bedoeld om de erfpachtcanon (vergoeding voor het gebruik) te berekenen. De jaarlijkse erfpachtcanon bedraagt 4,3% van de vermelde prijs voor de loft.


INTERESSE OF MEER WETEN?

Vraag de uitgebreide documentatie op bij Marie-Louise Groeneweg Makelaardij.


VEEL GESTELDE VRAGEN.

Wat is een recht van erfpacht op een appartementsrecht?
Erfpacht is een recht dat de erfpachter de bevoegdheid geeft om de loft (het appartement met ondergrond), die eigendom is van Belvédère WOM, te gebruiken. Omdat Belvédère WOM eigenaar van de onroerende zaak is en dit ook blijft, zijn er voorwaarden verbonden aan het erfpachtrecht. Ook dient er een vergoeding, de erfpachtcanon, betaald te worden voor het gebruik.

Hoe hoog is de erfpachtcanon?
De jaarlijkse erfpachtcanon bedraagt op het moment van uitgifte in erfpacht 4,3% van de prijs voor de loft. Deze prijs is dus het uitgangspunt voor de berekening van de jaarlijkse erfpachtcanon.
Om misverstanden te voorkomen wordt benadrukt dat de prijs enkel is bedoeld om de hoogte van de canon te bepalen. Deze prijs hoeft dus niet daadwerkelijk betaald te worden. Alleen de canon voor het gebruik dient maandelijks aan Belvédère WOM te worden betaald.
In de huidige wetgeving is bepaald dat de erfpachtcanon fiscaal aftrekbaar is.

Waarom is er gekozen voor erfpacht?
Omdat het Eiffelgebouw een Rijksmonument is wil de eigenaar, Belvédère WOM, het beheer van het gebouw in eigen hand houden. Derhalve is er voor gekozen om het gebruik van het gebouw in erfpacht uit te geven voor een periode van 75 jaar.

Hoe gaat het in zijn werk als ik na bijvoorbeeld 10 jaar wil verhuizen?
Bij verhuizing kan het recht van erfpacht verkocht worden voor de resterende jaren (in dit geval dus 65 jaar). De inrichting die door de bewoner is aangebracht wordt uiteraard meeverkocht.

Wat betekent een ‘casco’ oplevering?
Casco betekent kaal. Dat wil zeggen dat de leidingen voor water en elektra zijn aangelegd tot in de meterkast. De wanden en vloeren zijn niet afgewerkt. De loft bestaat uit één grote ruimte die nog ingedeeld moet worden. In de meeste lofts zijn op 2 plaatsen aansluitingen op het riool mogelijk. De toekomstige bewoner bepaalt dus zelf waar de keuken en de badkamer wordt geplaatst, hoe groot de woonkamer wordt, hoeveel slaapkamers er komen etc. etc.

Is er ook parkeergelegenheid bij het Eiffelgebouw?
Bewoners van de lofts kunnen één parkeerabonnement aanvragen voor het parkeerterrein ‘Sphinx’ dat achter het Eiffelgebouw is gelegen.

Mag ik de loft verhuren?
Nee. De erfpachter is verplicht de loft zelf (of met eventuele gezinsleden) te bewonen.

Kan ik de lofts bezichtigen?
Ja, u kunt een afspraak met de makelaar maken voor het bezichtigen van de loft van uw keuze.

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
Terug naar boven
Sluit menu Marie-Louise Groeneweg Makelaardij