U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Helaas, dit pand is verkocht

6211 XZ Maastricht

Omschrijving

Vraagprijs € 175.000,- k.k. én een erfpachtcanon van € 1.612,30 per maand (deze canon is fiscaal aftrekbaar).

Vraagprijs € 175.000,- k.k. én een erfpachtcanon van € 1.612,30 per maand (deze canon is fiscaal aftrekbaar).

Trendy, industrieel en stijlvol wonen in het iconische Eiffelgebouw. Met het Sphinxkwartier, de historische binnenstad en het Frontenpark op een paar minuten lopen is dit een fantastische plek om te wonen.

De loft heeft een woonoppervlakte van maar liefst 155 m² en door de grote ramen geniet u 365 dagen per jaar van een waanzinnig uitzicht. De woonkamer met open keuken heeft een oppervlakte van 97 m², zonder dat de ruimte te groot voelt. Verder zijn er 3 slaapkamers, een berging/wasruimte en een prachtige badkamer. Het dakterras op de 8e verdieping maakt het geheel meer dan compleet. De ligging aan de westkant van het gebouw zorgt voor fantastisch lichtinval en inspirerend uitzicht, inclusief de zonsondergang.

Typering:

Het Eiffelgebouw is dé icoon van het Sphinx kwartier, een dynamische nieuwe wijk in de binnenstad van Maastricht. Cultuur, bedrijvigheid, horeca en wonen zijn samengesmolten tot een unieke plek in de regio Maastricht. Het Eiffelgebouw heeft een uitstekende ligging ten opzichte van het Bassin, de Boschstraat en de Markt. Het gebouw heeft de Pathé Bioscoop, filmhuis Lumière, de Muziekgieterij en het Bassin met een gevarieerd horeca-aanbod als 'buren'. In het nabijgelegen Frontenpark, een stadspark en uniek natuurgebied, kan men wandelen en zowel genieten van de rust en de historie van Maastricht.

Erfpacht:

De loft, zowel de grond als opstal, is voor een periode van 75 jaar in erfpacht uitgegeven. Als vergoeding voor het gebruik van de loft dient maandelijks een erfpachtcanon van € 1.612,30 per maand te worden betaald. Deze erfpachtcanon is gebaseerd op de casco staat waarin de loft in 2019 werd opgeleverd. In de huidige wetgeving is bepaald dat deze erfpachtcanon fiscaal aftrekbaar is. Nadere bijzonderheden over deze erfpacht zijn op te vragen bij de verkopende makelaar.

In 2019 werd de loft in casco staat (leidingen tot in de meterkast) opgeleverd. De indeling van de loft werd door een architect ontworpen. Het interieur werd op maat gemaakt door een interieurbouwer. Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Indeling:

Souterrain:

Privé berging (3.92 x 1.81 m) en een gezamenlijke fietsenberging. Deze fietsenberging is zowel bereikbaar via de fraaie Sphinxpassage als met de lift in de centrale hal.

Begane grond:

Op het plein tussen de bioscoop en Loods 5 is de gezamenlijke entree voorzien van een videofoon, bellentableau en de brievenbussen. De hal heeft een industriële uitstraling, mede dankzij de originele trap en het ruwe beton. Met de lift kunt u comfortabel de loft op de 6e verdieping bereiken.

6e verdieping:

Via een corridor loopt u naar de voordeur van dit geweldige (t)huis. Vanuit de hal zijn de meterkast, woonkamer, toiletruimte en een berging te bereiken. In de berging (2.99 x 1.27) is onder andere ruimte voor de wasapparatuur. De toiletruimte met luxe sanitair en prachtige kleuren trekt direct uw aandacht.

De woonkamer (20.38 x 4.77) is een adembenemende leefruimte met grote, hoge ramen aan de westkant. Het ruwe beton, de staalconstructie en de betonvloer zorgen voor een woonkamer van ongekende klasse. In de keuken staat een witte design keuken met een inductie kookplaat, afzuigschouw, oven en een vaatwasser. Er is genoeg ruimte om samen met vrienden of familie te dineren op deze bijzondere plek.

Grote glazen puien met zwarte kozijnen verbinden de woonkamer en keuken met de slaapkamers. De grootste slaapkamer (4.99 x 2.64) is in gebruik als werk- en muziekkamer. Slaapkamer II (3.10 x 2.72) is ingericht als tweepersoonskamer en slaapkamer III (3.10 x 2.68) als kinderkamer.

Achter een gesloten betonnen muur is de badkamer (2.64 x 2.41) gesitueerd. Deze fraaie ruimte is ingedeeld met een inloopdouche en een tweepersoons wastafelmeubel. Grote, grijze tegels en vele zwarte elementen geven deze badkamer een trendy uitstraling.

Naast de badkamer is een berging (2.64 x 2.21) gesitueerd.

8e verdieping:

Via het centrale trappenhuis (lift tot de 7e verdieping en trap naar het dak) is het privé dakterras (circa 4.00 x 4.00 m) te bereiken. Aan deze ruimte kunt u zelf een invulling geven met een loungeset en beplanting in potten. Hier bent u letterlijk op grote hoogte en heeft u de dynamiek van de stad aan uw voeten, omlijst met prachtig uitzicht over heel Maastricht.

Algemeen:

Bouwjaar: 1928. Renovatiejaar 2019
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 155 m², inhoud circa 624 m³.
De loft beschikt over energielabel A (geldig tot 1-12-2032).
Kosten erfpacht (grond + opstal): € 1.612,30 per maand.
De erfpachter is verplicht zelf, met zijn gezin, in de loft te wonen. De loft mag niet worden verhuurd of in ondererfpacht te worden uitgegeven.
Kosten Vereniging van Eigenaren (V.v.E.): € 422,- per maand.
Het is mogelijk om een parkeerplaats op de achtergelegen parkeerplaats te huren voor € 101,- per maand.
De woning is voorzien van aluminium kozijnen met dubbele beglazing.
De woning wordt verwarmd middels stadsverwarming en is vrij van gas.
De originele wanden en betonnen kolommen mogen enkel transparant gecoat worden.
Projectnotaris: AchtenvanGent notarissen.
Aanvaarding: in onderling overleg.

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 20% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door Marie-Louise Groeneweg Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de consumentenvoorwaarden VastgoedPro.


Woonkamer
Woonkamer
Woonkamer
Woonkamer
Badkamer
Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
Terug naar boven
Sluit menu Marie-Louise Groeneweg Makelaardij